Derfor skal du ikke vælge en VPS som iværksætter

Jeg skrev indlægget “Hvorfor VPS med lokal storage ikke holder.” Den bygger på den tekniske baggrund omkring VPS’er og tildelte ressourcer, men forklarer ikke hvorfor du ikke skal vælge en VPS som iværksætter, og i sidste ende koste dig kunder (og omsætning).

Kender du det med at din virksomheds hjemmeside bliver nævnt på en nyhedsside, TV eller bare på en Facebook gruppe, hvor det går viralt?

Køber du en VPS (Virtual Private Server) hos en udbyder, ved du aldrig hvilken mængde ressourcer du får udover det de skriver på deres hjemmeside. Sandheden er, at du faktisk ikke har nogen garanti for de leverer den mængde ressourcer de skriver, og du kan ikke tjekke det.

En VPS giver dig X antal ressourcer i form af CPU, RAM og disk plads, men du ved ikke hvor mange kunder der er på serveren idag, imorgen eller om 1 måned. Hastigheden kan ændre sig for hver eneste dag, udelukkende baseret på de andre brugere på samme server.

Et af de problemer du kan opleve er, at du ingen support har om hvordan du får flere ressourcer, eller at du skal genstarte din VPS for at få de ekstra ressourcer tildelt (og det kan tage tid) – ikke noget som man vil opleve når dine besøgende vælter ind på din side for at se hvad du tilbyder.

Køber du derimod et normalt webhotel med god kvalitet har du til fordel at:

  • Du kan oftest se hvilke ressourcer serveren faktisk har, fordi udbyderen enten giver information omkring det, eller fordi du kan se det i dit kontrolpanel.
  • Du har bedre support, det eneste du skal bekymre dig om er dit produkt, dine kunder og omsætning.
  • Du får bedre konfiguration på serveren, da det er udbyderens kompetance netop at sætte disse ting op korrekt.
  • Hardwaren bag er generelt bedre i form af hurtigere CPU’er, samt bedre diske, da serveren netop skal kunne håndtere en hel del trafik.
  • Har du tidspunkter hvor du modtager meget trafik, kan din udbyder oftest hjælpe dig med at sørge for din side ikke går ned, mens du modtager din trafik.
  • Hvis du vælger en hosting udbyder der leverer et produkt som de selv tror på, og som er tilstrækkelig god kvalitet – så vil en VPS generelt ikke kunne betale sig, udover hvis du absolut har behov for meget specifik konfiguration, eller at administrering af disse er noget du har god erfaring med.

Vi hos Hosting4Real går meget op i at ting skal virke, så iværksættere kan fokusere på det de er bedst til, nemlig at drive deres forretning, yde god service og øge deres omsætning!